2 hozzászólás

 1. Kocsis László

  Nekem a hagyományos kónuszos csapágyak közelebb állnak a “szívemhez”. 🙂
  A konstrukció jó kiforrott technika,viszont nekem problémát okoz a megfelelő minőségű csapágyak beszerzése.Ha valaki tud olyan honlapot ahonnan lehet rendelni jó minőségű régebbi kerékpárokba való minőségi hagyományos csapágyakat ill pedálokat, akkor megírhatja.
  A régi csepel,favort ill. német bicikli csapágyai jó minőségűek voltak,de pl. egy hónappal ezelőtt vettem új csapágyat a kontrafékes bicikimbe és 1 hét alatt széttört benne 2 golyó.(pedig jó volt beállítva)
  Az ipari csapágyas MTB-kel nem volt eddig rossz tapasztalatom,Hosszú ideig jól működnek.
  Ez igaz a pedálokra is.Egy ipari csapágyas pedál jó sokáig,de a mai india hagyományos csapágyas pedálok 1 évet bírtak nálam.
  De ez inkább minőségi probléma,mert a régi csepel és szovjet bicikli pedálok több évig hibátlanul működtek.
  A mai városi emberek szerintem nem szeretnek biciki szerelésssel foglalkozni ill. nem értekenek hozzá,inkább kerékpár szervizbe viszik a gépüket.Ezért hosszú távon az ipari csapágy ki fogja szorítani a hagyományosat.

  • Azt nem gondolom hogy az ipari csapágyas rendszer kiszorítaná hosszútávon a kónuszost, mert az olcsó kínai kategóriában egy csapágy árából gyártanak 3 pedált 🙂 A prémium kategóriában szintén nem gondolnám hogy ez így lenne. Az viszont valóban igaz, hogy az átlagember nem áll neki kónuszt állítani, és így a számára készült termékekben növekszik és növekedni is fog az ipari csapágyas termékek aránya.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.