Mucikli blog – a biciklis blog

Ajándék ötletek bicikliseknek karácsonyra

Nemsokára kezdődik (vagy már elkezdődött nyár végével?) a karácsonyi őrület, egy pár ötletet próbálunk adni ha egy biciklis ismerősnek, barátnak, esetleg magadnak karácsonyi ajándékot keresel.

Karácsonyi ajándék ötletek bicikliseknek a Mucikli ajánlásával.:

BROOKS MULTITOOL

Szerszámot adni karácsonyra? Szerintünk igen, szerszámból sosem elég. És ki mondta hogy egy szerszám nem lehet szép? Éppen ezért a lista első tagja a BROOKS multitool.
Nem túl egyértelmű, de a BROOKS ENGLAND nem csak a gyönyörű nyergekkel van jelen a piacon, egyéb kiegészítőket is árulnak, többek között biciklis táskákat, markolatokat és szerszámokat is.  Szóval a kínálatban jelenleg 2 típus van, bármelyiket el tudjuk képzelni a fa alatt.
MT10 – Multi-tool  – 39 EUR, kb 12.000 HUF
MT21 – Multi-tool – 59 EUR, kb 18.000 HUF

Téli biciklis kesztyű

Aki télen is biciklizik, az tudja hogy a legnagyobb kincs ilyen időben egy jó kesztyű. Nem nagyon kell azt hiszem ezt az állítást megindokolni. Egy jó kesztyű egyrészt vízálló, másrészt nem fúj át rajta a szél, de azért nem izzad bele a kéz. Lehetőleg ennek ellenére legyen viszonylag vékony hogy a kormányt könnyű legyen fogni vele. Nem is annyira egyszerű jó kesztyűt találni 🙂
A kívánságlistára írjuk fel:
Northwave POWER long winter (több színben) – kb 9.000 Ft
Northware ARCTIC WOMAN (csajoknak, bár csak feketében van, miért?) – kb 14.000 Ft

Biciklis ékszer

biciklis ékszer

Elsősorban a biciklis lányok karácsonyfája alá lehet ilyesmit tenni, de van egy két férfiasabb darab is. Lányoknak fülbevaló, medál, fiúknak láncból készült karkötő vagy övcsat például biztosan örömet fog okozni. Nincs konkrét javaslat, használd a keresőt és biztosan találsz megfelelő darabot 😉 A képen látható példány itt érhető el.

Biciklis kütyük

Monkey Light

A biciklis kütyük elsősorban a fiúk szívét dobogtatják meg, példaként a képen látható világítás rendszert tudnánk ajánlani. Több változatban is kapható, kb 10-15.000 Ft körüli áron.

Nem feltétlen a haszontalan kütyü kategóriába tartozik a következő laseres első lámpa se. Sok lámpa van ami szépen világít, de ez tud még valamit, az útra eléd rajzol egy biciklist. Ezzel a lámpával minden út bicikliút. 🙂

Itt lehet megvenni, de nem olcsó, kb 50.000 Ft körüli összeg. Cserébe egy USB-ről tölthető igazán különleges lámpa lehet a fa alatt ami nem csak hasznos, szép és különleges is.

Kevésbé drága, de hasonlóan jó móka a következő hátsó lámpa is, az elv hasonló mint az előző lámpánál, de ez hátrafelé a talajra világítva két vékony piros csíkkal láthatóvá teszi a biciklist. Itt lehet megvenni kb 10.000 Ft körüli összegért.

Laseres hátsólámpa

Bicikli tartó

Aki a lakásban tartja a biciklit, az tudja hogy ez egy problémás dolog. Csajok! Ha a párotok ragaszkodik hozzá hogy a biciklije a lakásban legyen, akkor egy ilyen meglepetésnek mindketten hasznát veszitek. Egy szép fali tartó akkor se ronda ha nincs rajta a bicikli, és a fal se lesz koszos a biciklitől. Ettől az ajándéktól mindketten boldogak lesztek!
A képen látható változat kb 25.000 Ft, de már 10.000 Ft körül is lehet találni hasonlót. Ez a tartó egy további extrát is tartogat, van lehetőség U lakattal rögzíteni rá a biciklit. Ez mondjuk otthoni felhasználásnál nem annyira szempont, de ha egy közös tárolóba kerül, akkor ez lehet a legjobb választás.

Könyv

Cinelli The Art and Design of the Bicycle

A könyv mindig népszerű karácsonyi ajándék. Rengeteg kifejezetten bicikliseknek készült könyv található a boltok polcain, albumok, térképek, túraleírások. Olvasmányosabb jellegű könyv is akad bőven, például a Szökésben, ami Lance Armstrong sporttörténelmi könyve, kb 3.000 Ft körüli áron szerezhető be.
Ha valami igazán szépet és különlegeset keresel a fa alá, akkor a Cinelli: The Art and Design of the Bicycle igazán jó választás lehet, sok szép képpel egy igazán neves kerékpármárka történetével. Szerencsére itthon is beszerezhető, de nem olcsó, 15.000 Ft körüli áron lehet a karácsonyfa alá tenni.

Kötött szoknyavédő biciklire

Mucikli kötött szoknyavédő biciklire

Ez a +1 ajánlatunk a listán, a biciklis lányok nagy kedvence lehet jövőre. Lényegében bármilyen színben elérhető, de az elkészítése idő igényes, ha valakit ilyennel lepnél meg karácsonyra, akkor minél előbb szólnod kéne nekünk 🙂

Hát ennyi a listánk erre az évre, remélhetőleg segít a keresgélésben 🙂