Mucikli blog – a biciklis blog

Answer strike téli biciklis kesztyű

Annál talán sokkal egyértelműbb dolog nincs is az őszi és téli biciklis szezonban, hogy kell egy jó kesztyű. Milyen is egy igazán jó téli kesztyű? Vannak egyértelmű részek.: legyen meleg, de azért ne izzadjon bele a kezed. Ne fújjon át rajta a szél. Ami ezen felül van, az már mondjuk hogy extra tudás. Úgy gondolom az Answer strike mindent tud amit egy téli kesztyűnek tudni kell, egy valamit kivéve, de nézzük sorjában.

Answer strike téli biciklis kesztyű

Tulajdonságok

Ajánlott hőmérséklet

Nem teszteltem még igazán hidegben, 3-5C° volt eddig a leghidegebb amiben használtam (ezt majd frissítem később). Ebben a hőmérsékletben egyáltalán nem fázott a kezem, egy nyári biciklis kesztyűben ilyenkor már nem kellemes tekerni. A felső hőmérséklet tartomány nincs megadva, 14-15C° körül már melegem volt benne kicsit, de ez még pont a határeset kategória; ha nem tekersz intenzíven akkor még elmegy. Azt mondanám hogy 10C° alatt ajánlott.

Ellenálló képesség széllel és vízzel szemben

Az 5mm vastag neoprene anyag miatt a szél nem fúj át rajta, de ezt még csak sejtem, igazán durva szélben még nem volt alkalmam tesztelni. A közepes őszi szelek minden esetre meg se kottyannak neki, így gondolom hidegebb időben se lesz vele baj. A nedvességet ez az anyag nagyrészt kint tartja, nem 100% a vízállósága, de kis eső vagy hó nem fog problémát okozni.

Kialakítás

Mint a felsorolásból látszik, nem egy féle anyagból épül fel a kesztyű, a felső rész neopreme, a tenyere Clarino Amara, a hüvelykujja pamut szerű. A tenyér rész anyaga (amiről magyarul nem tudom mi lenne, tudja valaki?) tapintásra hasított bőr szerű, de érezhetően valami gumi féle, nem tűnik természetes anyagnak. Ezen a felületen gumírozott answer feliratok vannak, ezek miatt a kormányt és a féket pont ugyanúgy tudod kezelni mint kesztyű nélkül, nagyon jól tapad; nem mellesleg baromi jól mutat.

A kesztyű felső részén fényvisszaverős elemek vannak, ez télen nagyon fontos mivel gyakran sötétben kell kimenni biciklizni. Az ilyen fényvisszaverős extrák miatt érezni hogy ez egy átgondolt termék, jól néz ki és biztonságos is.

A formázása nagyon jól sikerült, a tapadós anyag ellenére könnyű fel és levenni, a kialakítása pont olyan amilyen a kormányt fogó biciklis keze. A felső része hosszabbított forma és egy tépőzáras rész biztosítja hogy könnyű legyen fel és levenni. Ez a rész bemegy a kabát alá, így nem lóg ki még véletlenül se a kezed a hidegre 🙂

Answer strike téli biciklis kesztyű

Egyetlen olyan negatívumot fedeztem fel ami ugyan nem zavaró, de talán manapság már gondolhatna erre egy tapasztalt gyártó.: nem lehet érintőképernyőt kezelni benne. Igazán nem tartana ma már sokból ha az egyik ujjának a végén olyan anyag lenne amit érzékel a kijelző, és akkor hidegben se kellene levenni a kesztyűt ha valaki tekerés közben hív. Hát ennyi amit negatívumként fel tudnék sorolni.

Összefoglalva

Az egyik kedvenc márkám amiért régen nagyon sokan rajongtak, mostanában itthon valahogy nem annyira felkapott sajnos. Az ára a jobb téli kesztyűk között nem vészes szerintem 11000 Ft körül lehet hazavinni. A felhasználását tekintve az extrém hideg időtől eltekintve őszi,téli, és kora tavaszi időjáráshoz ajánlott.

Amire vásárláskor illik figyelni, hogy ez az anyag képes egy kicsit nyúlni, én egy kicsit szűk darabot választottam pont ezért, pár nap használat után pont jó lett. Ha a mobilt is lehetne vele nyomkodni, akkor szerintem tökéletes lenne 🙂 (remélem olvassák a blogomat a tervezők és jövőre javítják ezt :D)

A gyártó weboldala, találsz méret táblázatot is ha esetleg már előre gondolkozol karácsonyi ajándékban: http://www.answerproducts.com/apparel/gloves/strike/