Mucikli blog – a biciklis blog

bicikli szállítás villamoson

A hétvégén egy új élménnyel gazdagodtam, felszálltam egy villamosra biciklivel legálisan 🙂 Lehet hogy ez csak nekem újdonság, de bizonyos busz, villamos és hajó járatokon lehet biciklit szállítani (a hév és a fogas már bent van a köztudatban). Régebben amikor nem lehetett így utazni, akkor is sikerült azért már párszor, például defektes kerék miatt. Ehhez egy jószívű sofőr kellett aki megengedte hogy felpattanjunk, vagy egy kis trükk amivel a bicikliből mezei alkatrészek lesznek és szállíthatóvá válik (két kerék ki :D).

Igazából nem sokszor fogom ezt a lehetőséget kihasználni, azért van a bicikli kereke hogy guruljon, de például ha esik az eső és nem vagy felkészülve erre, akkor jó menekülő lehetőség. Vagy csak szimplán lusta vagy felfelé tekerni 🙂

Bicikli szállítás villamoson

(A kép minőségért bocsi). Amúgy egész jól ki van találva a rögzítő rendszer is, de szerintem úgyis ott állsz mellette és fogod, szóval olyan nagy jelentősége nincs. Viszont annyi kritikával azért élnék, hogy a felszállást igencsak megnehezíti a korlát, alig fér el a bicikli úgy hogy ne verjen le sehonnan festéket. Ha már van ez a lehetőség, akkor ezektől az ajtóktól is ki lehetne venni a korlátot ahogy a középsők esetén is megtették. Amúgy is felesleges mert az ajtón is van kapaszkodási lehetőség, haszna nem sok van.

A szállításra vonatkozó szabályokat és az érintett járatokat a BKK oldalán lehet megtekinteni.