Mucikli blog – a biciklis blog

Bringaexpo 2015 beszámoló – ami kimaradt – 2

Ahogy sorban dolgozom fel a bringaexpo élményeket, eszembe jutott hogy a beszámolóból kimaradt a TOPEAK “sarok” ami a Gepida standján volt. Ahogy korábban már írtam, ezen a standon nagyon elégedett voltam a srácok felkészültségével, kiveséztük a Topeak Journey Trailer biciklis utánfutót is.

Topeak Journey Trailer biciklis utánfutó

Nagyon szeretnék egy ilyet, de most hogy meg is tapogathattam, még jobban kell. A standon fel volt akasztva a falra, megemeltem és meglepődtem hogy mennyire könnyű (azóta számszerűsítettem is ezt a tudásomat, 6,45 kg). Amikor még csak képen láttam, akkor attól tartottam hogy a bicikliről leakasztva eldől, de mint láttam ez nem így van, mert az első részén ahol támaszkodik elég széles hogy megálljon.
A rögzítése is nagyon praktikusnak tűnik, gyakorlatilag egy speciálisan kialakított gyorszár tengelyt raksz az eredeti helyére, erre rögzül bajonettzár szerű megoldással az utánfutó (csinálhattam volna róla képet…). A táska a kocsiból kiszedhető, kb olyan mint egy nagy sporttáska csak fura az alakja. Amit felmerült más látogató részéről mint hátrány, hogy nincs lehetőség a biciklihez zárni az utánfutót. Ez igaz, de amúgy is hozzákötném valami erős lakattal a biciklimhez, meg az egészet még valamihez ha egyszer sorsára kellene hagynom valahol. Najó még egy hátránya van, annyiba kerül mint egy átlagosabb bicikli, kicsivel 150000 Ft alatti az ajánlott fogyasztói ár.
Ha ilyenben gondolkozol, azért egy valamit tarts észben: A MÁV jelenleg +1 biciklis jegyet kér érte ha szállítani akarod, tehát te, a biciklid és az utánfutód is fizettek… Reméljük hogy erről azért leszoknak mire lesz egy ilyenem.

A Topeak termékek között rengeteg olyan van amit azonnal vinnék haza, például nagyon kíváncsi lettem volna a Transformer X/XX műhelypumpára ami szerelőállványként is működik, de sajnos nem volt kint. A szerszámaik minősége nagyon meggyőző, bár nem használhattam őket a standon 🙂 Azért minőségi érzetet keltettek.

Van még egy kiállító akit a korábbi beszámolókból kihagytam, pedig az egyik kedvenc bicikliboltom, ez pedig a Berguson. Hogy miért hagytam ki? Két okom van rá.: Nem sikerültek jól az ott készült fényképek, illetve a hangsúly a Kellys márkán volt amivel valahogy nem kerültem eddig barátságba. Nem tudok amúgy rá rosszat mondani, valószínűleg a design nem az én világom.
Viszont ha már a Topeak túra táskáját ajánlottam, a Berguson standján is lehetett bicikli túrázáshoz nagyon jó dolgokat találni. Nekem nagy kedvencem a biciklis táska márkák között a Vaude, design és praktikum. A múlt évi Balaton kerülésen kerültünk közeli kapcsolatba a Vaude Road Master táskával, zseniális a rögzítő rendszere, egy mozdulattal fel lehet csattintani a csomagtartóra és ugyanilyen egyszerű leszedni. A leszedéshez a táska hordozására szolgáló fül szolgál, tehát tényleg egy mozdulat és már viszed is. A táska bicikli felé eső részén szintén nagyon okos megoldással bármilyen csomagtartóhoz lehet igazítani a tartó füleket. Szóval nekem nagyon bejött a technológia és emellett jól is néz ki.

Biciklis táska fronton a városi változatok elszaporodása volt megfigyelhető, több gyártó is erősített ezen a vonalon. Ebben persze nincs semmi meglepő, egyre többen járnak bringával, napi szinten és sokan szeretik ezt stílusosan tenni. Volt tehát a standokon az elegáns bőr daraboktól kezdve a nagyon csajos rózsaszín-virágosig bezárólag minden.

Ha jól gondolom ez még nem az utolsó része a beszámolóknak, mert még rengeteg téma van a fejemben, tehát folytatás következik.