Mucikli blog – a biciklis blog

Brooks Cambium C13 ‘First Batch’

Nem tudom kinek mi jut eszébe először ha egy Brooks termékre gondol, nekem egy kényelmes, széles bőr nyereg. Úgy néz ki ezt újra kellene gondolnom és jó lesz hozzászoktatni az agyamat hogy nem csak ilyen termékeik vannak. Szóval ez a nyereg nem kifejezetten az ami egyből beugrana.

Brooks c13 oldalsó nézet

Mint ahogy a nyereg profiljából is látszik, ez egy kifejezetten sportos nyereg, ahogy a Cambium modell is. Nekem nagyon bejön a forma, nagyon jól néz ki, de a jó megjelenés mellett megmaradt a sportos forma is. Ahogy a képen is látszik, a nyeregpálcák karbonszálas műanyagból vannak, ez a tömegre is jó hatással van, mindemellett jó a rezgéscsillapítása is ami egy országúti bringánál kifejezetten fontos szempont. A súlya a gyártó oldala szerint 259g, ez elég jó értéknek számít szerintem, a Cambium C15 például 400g körül van.

Brooks c13 ‘First Batch’

A nyereg hátsó részén a jól megszokott BROOKS felirat, a felső részen szegecs szerű rögzítési pontok vannak. Ezek kifejezetten mutatósak, és bár valószínűleg nem szükségszerű hogy ott legyenek, de egyedi megjelenést ad, kicsit retró stílust kever a modern formához.

Ami érdekes még hogy Olaszországban készül (BROOKS England a gyártó ugye), de nem az első ilyen nyergük és gondolom nem is az utolsó.

A gyártó weboldalán egyéb infók, képek.