Mucikli blog – a biciklis blog

CrankBrothers m19 kéziszerszám

Van az úgy hogy az út szélén vagy kénytelen biciklit szerelni (vagy egyéb mást), ilyenkor jön jól egy minőségi úti szerszámkészlet. Az ilyen eszközökből én mindig próbálom az optimumot magamnál tartani, nem szeretek rettegve elindulni hogy valami olyan fog kelleni ami pont nem lesz nálam, de azért azt se szeretném hogy az adott problémát ne lehessen megoldani. Egy minél kompaktabb, de ugyanakkor lehetőség szerint minél több funkcióval ellátott szerszámot kerestem, jelenlegi társam a CrankBrothers m19. Őszintén szólva persze nem csak a praktikum vezérelt a beszerzésénél, ez volt ami a legjobban tetszett. Gondolom sokan csak néztek, hogy mi lehet szép egy szerszámon, de biztos vagyok benne hogy sokan megértitek 🙂

crankbrothers c19 kinyitva

A funkciók amiket sikerült ebbe a kicsi eszközbe bezsúfolni.:

A szerszámok anyaga kemény acél, így nem fog pár használat után tönkremenni. A szerszám keretén a csúszásmentességet szolgáló bordázás van, így ha egy nyári meleg napon kell szerelni, akkor is biztos lesz a fogása. A szerszám súlya 175 gramm, a hozzá járó tokkal együtt 214.  A tok egyébként nagyon jól néz ki, olyan mint egy kis szappan.

Szerintem ennyi szerszám út közben bőven elég. Természetesen nem az összes lehetséges hiba elhárítására alkalmas, hiszen nem hordhatsz magaddal mindent, mert akkor utánfutó kellene szerszámos ládával.

Árban a felsőbb szegmensbe tartozik ez a termék, 8-9000 Ft körüli összegért lehet hozzájutni, szerintem meg is ér ennyit.