Mucikli blog – a biciklis blog

Crosso Twist túratáska teszt

Régóta foglalkoztatott egy jó túratáska szett beszerzése, pár hete meg is vettem egy kék színű Crosso Twist 35 (avagy Crosso Twist Small) túratáskát. Sok szempontot megvizsgáltam a választás előtt, átnéztem a kínálatot több márka termékeiből, végül erre esett a választásom. Mindenképpen több részes terméket akartam venni, mivel túrázás mellett szempont volt az is, hogy hétköznapokban csak az egyik oldalt használva a napi cuccaimat is magammal tudjam vinni benne hátizsák helyett.

crosso twist 35 túratáska

Ez a táska szett 2 részből áll így kevesebb csomag esetén elegendő az egyiket használnod, első vagy hátsó csomagtartóra lehet felszerelni őket. A rögzítés egyszerű, alul egy kampó van egy gumis pánt végén, felül két kampó. Alul beakasztod, felfelé meghúzod a táskát és a felül a csomagtartóra akasztod. Mivel a gumi folyamatosan feszesen tartja a táskát, ezért nem tud lepattanni a csomagtartóról. Egyszerű és nagyszerű.

Crosso Twist 35 túratáska rögzítés

A rögzítési rendszer egyetlen hibája, hogy a rögzítő kampók fémből vannak, de nincs rajtuk semmilyen bevonat, ezért a csomagtartó festését kikezdik. Erre egy egész egyszerű megoldást találtam, zsugor-csövet melegítettem rájuk hőlégfúvóval, így egy puha, de erős réteg védi a csomagtartóm festését. Sajnos csak kék színben volt kéznél, de lehet több színben is kapni (majd én is cserélem feketére). Ha ugyanezt a trükköt alkalmazod, arra azért figyelj, hogy a hőlégfúvó nagyon meleg levegőt fúj ki, csak kis ideig fújjad, nehogy a táska sérüljön miatta.

crosso twist rögzítés gumírozva

A táska nagyon jó tulajdonsága, hogy a bezárása egyszerűen a felső rész feltekerésével és összecsatolásával történik, így igény esetén ki is lóghat amit beleraksz. Ha el kell vinned valamit ami nagyobb mint a táska, akkor se leszel bajban. Városi felhasználás esetén nagyon jó szolgálatot tesz a hordozó pánt is, ha valahol lekötöd a biciklit, akkor mint egy kézi táska magaddal tudod vinni. Szintén jó szolgálatot tehet a hétköznapi felhasználásban és túrázáskor is, hogy a táska oldalán van két állítható pánt. Ide akár polifoam matrac, vagy akármilyen könnyebb, de nagy kiterjedésű tárgy rögzíthető ami a táskába nem fért bele. Például én egy kereket vittem így magammal a táska oldalára rögzítve.

crosso twist kerék szállítás

Szinte alapvetőnek mondható manapság a jobb túrafelszereléseknél, de azért megemlítem, hogy a táska feliratai, valamint az elején és a hátulján a minta fényvisszaverős, így javítja a láthatóságot. A vízhatlansága elvileg 100%-os mivel belülről ponyva anyagból van, kívül vászon szerű, strapabírónak tűnő anyaggal borítják. A két részes szett együtt 35 Liternyi csomagot fogad be, de mivel felfelé lehet még terjeszkedni, ezért ezt én csak körülbelüli értéknek mondanám. A súlya nem nagyon érezhető, 1 kg körüli a pár.

Eddig jól vizsgázott nálam ez a szett, egy negatívumot tapasztaltam még a bevonat nélküli beakasztó fül mellett. Ha napi használatban kevés csomagot rakok bele, és ezek között vannak kicsi, de nehezebb tárgyak is (mint például összecsukható imbuszkulcs készlet), akkor azok a táska aljában középen összegyűlnek, és úgy húzzák meg a táska anyagát, hogy a kerék felőli alsó sarok a küllőkhöz érhet. A képeken talán jobban látszik mire gondolok.

Ez a probléma azért van, mert a táska oldalában található merevítő lap nem a legvégén van rögzítve a külső vászonhoz, hanem a képen is látható csat feletti szegeccsel. A jelenség tényleg csak akkor jön elő ha nincs kitömve a táska, és akkor is csak olyan esetben ha valami kicsi, de nehéz tárgy kerül bele. Lehetséges hogy csomagtartó függő is, nálam minden esetre létezik ez a probléma. Ezzel azért együtt lehet élni, az apróságokat majd a nyereg alatti táskába fogom rakni, vagy keresek valami táskát az apróságoknak és így fogom belerakni 🙂

Összességében elégedett vagyok a választásommal, tudom ajánlani.