Mucikli blog – a biciklis blog

Crosso Twist túratáska vízállóság teszt

Egy ideje napi szinten nyúzok egy Crosso Twist túratáska szettet, illetve korábban erről készült egy teszt cikk is. Azóta eltelt egy kis idő, de a táska teszi a dolgát, nem változtatnék a pozitív értékelésemen. Annál is inkább, mert azóta kiderült hogy nagyon jól pakolható. Nem egyszer fordult elő már, hogy úgy pakoltam bele, hogy felfelé kilógott valami. Ilyen például egy kormány, vagy sárvédő lehet, nem sok túratáska van amibe ilyesmit bele lehet rakni úgy, hogy normálisan zárható marad.

Mucikli 29er János-hegy fogaskerekű végállomás

Ami viszont pár napja történt, az extrán megerősített benne hogy jól választottam. Időnként felmegyünk a János-hegyre sütögetni, most a Tündér-szikla alatti tűzrakó hely volt a cél. Sütögetéshez természetesen illik valamit inni is, így beraktam 4 sört a táskába, mellé 1 kg krumplit, némi paradicsomot és hagymát, illetve a dolgokat ami nálam szokott lenni (szerszám, belső ilyesmi). A táskának csak az egyik oldalát vittem, ezek mind belefértek. Nem tudom hány kg volt így, de kellemes súlya volt. Ezzel a csomaggal szépen megmásztam a hegyet, majd elindultunk lefelé a sziklához. Az út elég durván sziklás és rázós, eleinte kicsit izgultam is hogy leesik a táska, de nagyon jól vizsgázott, meg se mozdult. Nem így a táskában lévő sörök… A helyszínre érve a táskát kinyitottam és megcsapott egyből a sör szag, egyből tudtam hogy baj van 🙂 Szerencsére a 4 darabból csak egy veszett oda, szúrás nyoma nem volt rajta, egy nagy horpadás volt az egyik oldalán. Valószínűleg a csomagtartónak ütközött a rázkódástól és ez okozta a vesztét. A probléma egyetlen pozitív része számomra az volt, hogy a táskából egy csepp se folyt ki, tehát víz és sörálló is (és még maradt 3 sör, nem estem pánikba…).

Crosso Twist táska vízállóság teszt

A táskából a sör szagát valahogy ki kell mosni, gondoltam demonstrálom ezzel is a táska vízállóságát. A fényképen látható módon mosószeres vízzel megtöltöttem, kívülről teljesen száraz maradt és egyáltalán nem csöpögött. Valószínűleg ugyanez kívülről is működik, legközelebb elviszem úszni is 🙂