Mucikli blog – a biciklis blog

Egy igazán szép U lakat

Úgy gondolom hogy a bicikli lakatolás nem divat kérdése, a lényeg ugyanis a praktikum, na meg hogy a biciklid ne vigyék el persze 🙂 Ugyanakkor ha egy tárgyat lehet szépre és átlagosan csúnyára tervezni és a funkcióját ettől függetlenül ellátja, akkor már miért ne legyen szép? Szóval a Knog Bouncer lakat pont egy ilyen termék, kicsit újragondolt formával egy mini U lakat.

Knog Bouncer – U lakat

Miben más ez a lakat a társaitól?
Szép.: Ez elég relatív, de láthatóan elrugaszkodtak a gondolattól, hogy a lakat egy vastagabb cső a zárral, illetve az U formájú rész.
Ha azt hitted hogy itt egy hosszú felsorolás lesz, akkor most kiábrándítalak, be is fejeztem 🙂 A tartalom a többi jobb gyártónál is alkalmazott technikák elegye, a gumírozott borítás is megszokottnak mondható. Igazából az Abus U-Lock 40 és a Kryptonite Keeper 12 Standard közötti méret (185 x 125 x 35mm), tehát én a mini kategóriába sorolnám, súlyra mindkettő említett lakatnál könnyebb, 0.8kg.

Vázra rögzíthető tartó nem jár hozzá, viszont súlyánál és méreténél fogva lehet akár táskában, akár övre csatolva vagy kormányra akasztva is cipelni. Színben 3 opció van, fekete, fehér és világos kékes-zöld (mondjuk ezt a színére). A fehéret pattintanám is egyből a táskámba ha itthon is kapható lenne, de sajnos ha szépet akarsz, akkor külföldről kell megrendelned (kb 10-15000 Ft között mozog az ára).
A gyártó oldalán még képek és infók.