Mucikli blog – a biciklis blog

Ez a nap is eljött, spinning edzésen voltam

spinning class 1890

Na az van, hogy ma voltam először Spinning órán, és alapvetően még élveztem is. Ezen mondjuk azért részben csodálkozok, elég szkeptikusan álltam/állok hozzá. Igazából egy dologgal lehet ilyesmire rávenni, mégpedig ha többen elmegyünk és jól szórakozunk egy alapvetően kevésbé jó dologgal. Valahogy csoportosan ezek a “rossz” dolgok pont hogy jók lesznek, együtt szenvedünk, és úgy tűnik az ember örömét leli abban ha másokat is lát szenvedni miközben saját maga is szenved. Az egész Spinning kb erre az elvre épül szerintem.

Sokszor poénkodtunk a  Bringabandásokkal már ezzel a “szobabiciklizéssel”, de eddig nem volt meg az a lökés ami rávesz. Hát most meglett, Nixi ugyanis beugrik pár alkalommal helyettesíteni, és hát ha van alkalom amikor ki kellett próbálni ezt, akkor ez volt az. Persze a tervem az volt hogy együtt megyünk, de egy kis félreértés (vagy ügyesen felépített szívatás) miatt Ricsi nem jött az órára, így én mentem egyedül. Jó diák módjára beültem az első sorba az ablakhoz, és mindent végigcsináltam amit Nixi mondott, még a végén a levezetést és a nyújtást is amit amúgy sose szoktam csinálni.

Ami hasznos volt, hogy van a gépeken watt mérő, sose láttam még hogy milyen teljesítményt adok le tekerés közben. Az 1 óra átlaga 165Watt, de igazából nem fáradtam el, nekem az 1 óra nem megszokott edzés mennyiség és nem tudok rá beosztani mindent. A gyakorlatok közben arra figyeltem hogy folyamatos 200Watthoz állítsam az ellenállást a zenéhez és Nixi kéréséhez igazított pedálfordulattal. A kiállás ez alól nyilván kivétel, de amúgy nem ment vele a kiállva tekerés olyan jól, ugyanis nem lehet oldalra dönteni a gépet. Vagyis biztos lehet, de nem úgy találták ki ezeket az eszközöket 🙂 Ez a teljesítmény nem olyan sok, de nem sprinternek készülök, ez sokáig megy ha kell és könnyű is vagyok. Ami szerintem a legnagyobb probléma, hogy a tekerésben nincsenek holtpontok, a kerék egy nagy súly és átviszi a lábadat a normál biciklizéskor érezhető holtpontokon. Ezen kívül csak a nyereg az ami nekem nem tetszett, egy nagy tepsi ahhoz képest ami a biciklijeimen van.

Tehát akkor a konklúzió (ma is tanultunk valamit): A Spinning nem olyan rossz mint amilyennek a legtöbb bringás gondolja, de valahogy nem az igazi. Ha választani kell például a hidegben edzés és a Spinning között, akkor a hideget választom. Az esőt már nem biztos hogy előrébb raknám, ott a határ valahol 🙂

És hogy megyek-e még? Igen, a héten esedékes horvátországi edzőtábor után, közvetlen az 1 napos Balaton kör előtti este 🙂 Akit érdekel az edzés, az figyelje a lanyabringan.hu oldalt, Nixi biztos lesz olyan kedves és kirakja az időpontokat 🙂