Mucikli blog – a biciklis blog

FlipCrown kormánycsapágy – fogyókúrán a bicikli

Vannak olyan ötletek a világban amik annyira triviálisak és mégse jutott eddig senkinek eszébe. Bizonyára ilyen volt a kerék is mielőtt valaki kitalálta 🙂 A legjobb ötletek persze abból adódnak, hogy valamilyen problémás élethelyzet valakit zavar, és megkeresi rá a megoldást. Találtam egy tipikusan triviálisnak tűnő, de mégis nagyszerű megoldást ami szerintem sokak számára ismert problémát hivatott megoldani.
Aki lakásban tárolja a biciklit, ismeri azt a problémát, hogy a falhoz támasztott bicikli kormánya kilóg, sokkal szélesebb mint a többi rész, így nem férsz el tőle, beleakadsz stb. Mennyire jó lenne ha a gyors záras kerékhez hasonló módon a kormány is instant elfordítható lenne szükség esetén, így a kerékpár tárolásához szükséges terület szélessége fele annyi lehetne? Valami ilyesmi juthatott eszébe a következő képeken található termékek feltalálóinak, majd a kérdést meg is oldották. Zseniális.

Érdemes megnézni a videót is amin látszik a megoldás lényege és működése is.

A termék fejlesztés alatt van, a fejlesztő gyűjti az elkészítéshez szükséges tőkét, ezen az oldalon lehet elővásárolni amivel a fejlesztést finanszírozhatod.

Egyetlen szépséghibája van a rendszernek, az A-head kormánycsapágy rendszerekhez nem használható, csak a klasszikus menetes megoldással tud működni.

Az oldalon van pár kép, látható hogy van még egy ötletes megoldás amivel a pedált is instant le lehet szedni. Praktikus ha a biciklidet fali tartóra teszed.
Az se utolsó szempont hogy a kormánycsapágyra egy kis furat is készült amivel lakatolni lehet és így nem lehet visszafordítani a kormányt. A pedál levétele és a lakatolt kormánycsapágy talán a felkészültebb biciklitolvajoknak is meglepetést okozhat, bizonyára lenne könnyebb préda is. Én részemről megpróbálok szerezni egyet, csak a kormánycsapágyat, de az oldalon több csomagból is lehet választani, érdemes megnézni.