Mucikli blog – a biciklis blog

Hello bringás app

Úgy gondolom a bringás appok piaca még nem túl telített, bőven adódik benne belépési lehetőség újak számára. Ilyen új belépő a közelmúltban indult hello Bringás is. Hogy miért is írtam azt, hogy bőven van lehetőség? Szerintem a bringások “elszaporodása” a városokban, illetve az a tény, hogy egyre több olyan ember is közlekedik biciklivel, akinek ez csak egy közlekedési eszköz, újabb igényeket támaszt. Mivel mindenkinek ott lapul már a zsebében valamilyen okostelefon, praktikus eszközt is adhat az egyszeri bringás kezébe.

A hello Bringás két fontos funkciót ad, ami miatt szerintem érdemes telepíteni. Az egyik ilyen, a szervizkereső. Én részemről saját magam szerelem a biciklijeimet, és ezt a barátaimnak is megteszem, ha alkalmam van rá, így sokszor előfordul hogy egy-egy ismerős felhív valamilyen apró problémával. Ha nem tudok éppen segíteni, akkor ilyen esetben a jövőben akár az app használatát is javasolhatom, hiszen lehetőség van benne akár azonnali segítséget kérni, vagy időpontot foglalni valamelyik szervizbe. Jelenleg sajnos még nem túl sok ilyen lehetőség van az alkalmazás térképén, de remélem a bicikli üzletek megtalálják a lehetőséget benne a jövőben és bővülni fog a kör.

Számomra a másik fontos funkció, a biztosítás. Nem nagyon gondolunk bele tekerés közben, hogy mekkora kárt tud okozni egy autóban, ha véletlenül túl közeli “barátságba” kerülünk az egyikkel, maximum az szokott a biciklisek eszébe jutni, hogy saját magán milyen sérülések keletkezhetnek. És hát valóban, a biciklizés akármennyire is biztonságosabb lett a közelmúltban, így is számos veszélyt tartogat. Az ilyen jellegű problémákra a legjobb biztosítást kötni, hiszen tényleg bárkivel előfordulhat, hogy rossz napja van és elront valamit, ahogy a közlekedés más résztvevőivel is előfordulhat ez aminek a biciklis és a biciklije látja kárát. A biztosításokat a Magyar Posta Biztosító Zrt. adja, így egy nagy és ismert cég áll a háttérben, ami fontos szempont szerintem.
A felelősség és baleset biztosítás mellett lopás biztosítást is köthetsz, ha megnézed az aktuális díjakat a szolgáltató oldalán, látható, hogy jelentéktelen összeg, ha esetlegesen bajba kerülsz.

Az appban a számomra kiemelten fontosnak tartott funkciók mellett van még egy érdekes lehetőség. A megtett távolságok függvényében kedvezmény kuponokat ad a rendszer. Ezek számomra nagyon hamar elérhető km számok után jártak, de valószínűleg nem is az a cél, hogy nehéz legyen teljesíteni. Ami fontos itt, az a motiváció, hogy minél többet tekerj. Ezen a téren is van még mit fejleszteni, jó lenne, ha több lenne a kifejezetten biciklizéssel kapcsolatos kedvezmény. Ez persze az üzleteken és szolgáltatókon is múlik, egy jó lehetőség az ügyfélkör bővítésére.

Összességében egy jó kezdeményezésnek tartom a programot, de ahhoz, hogy hosszútávon is működjön, jó lenne ha több partnert tudnának bevonni a szerviz és a kupon lapokon is.

Ha szeretnéd kipróbálni, vagy részletesebben érdekel a szolgáltatás, akkor javaslom hogy látogasd meg a szolgáltató oldalát, a hello.hu címen.