Mucikli blog – a biciklis blog

Para: Salzkammergut előtt

Régen volt már vizsga parám… Pedig most úgy érzem kicsit magam mint régen mikor tudtam hogy már csak 1 hét és valamit nagyon meg kellene addig tanulni, de ennyi idő alatt reménytelen (és egyébként lett volna rá sok-sok időm korábban de akkor még messze volt). Szóval Salztól most kicsit beparáztam, pedig nem nagyon szoktak izgatni a hosszútávok, de azért hosszú és hosszú között van különbség. Úgy 100 km és pár ezer méter szintkülönbség ha mondjuk a Szilvásvárad hosszútávhoz viszonyítom 🙂 Szóval a táv elég masszív, 211 km vár ránk Zolival és csekélyke 7119 m szint megmászása; ez az “A” táv számokban.
Az egész sztori úgy kezdődött hogy láttam a tavalyi strava tevékenységeknél a teljesített “B” távot, Zoli ezt már kétszer letudta és idén a szezon kezdetén folyton azt hallottam tőle hogy idén az A távot kell lenyomni. Aztán azt hogy nem mégse, mert az már sok. Aztán azt hogy de, mégis megy. Utána hogy tekert valamennyit ami csak a negyede és kifáradt, nem fogja bírni. Szóval ebből a ciklusból úgy rántottam ki, hogy elhatároztam hogy vele tartok (mekkora hülye vagyok). Végül is ketten csak megoldunk bármit, átrugdossuk valahogy egymást a célvonalon. Most igazából már nincs visszaút, edzeni se sok értelme van már erre, hiszen jövő hét végén van a verseny. Nem mondom hogy igazán felkészült vagyok, nem tudom mire számítsak, egyenlőre csak memorizálom a hegyeket, próbálom lélekben megemészteni ezt.:

Salzkammergut A táv szintrajz

Mondjuk Zolinak könnyebb lesz, mert ha elöl megyek akkor az ajándékba kapott mezem hátán pont ez lesz… Igazából lehet hogy inkább sajnálom, folyamatosan nézheti hogy mik várnak még rá.
Ami a terepet illeti, nem túl barátságos a murvás döngölt út aránya, 64%. Ez a legkevésbé izgis, nem szeretem. Az aszfalt 24,7%, ez elég nagy rész, de lehet hogy akkor örülni fogok neki, az erdei ösvény kis százaléka viszont kicsit csalódás mert azt szeretem igazán.

Ezzel a videoval alszom el pár napja, nézegessétek és jövő héten meg majd lehet gondolni rá hogy amíg egyesek a strandon fekszenek, addig én a túlélésért fogok küzdeni ezeken a szép tájakon 🙂

Update: Para vége, siker. Folytatás itt.