Mucikli blog – a biciklis blog

Régi bicikli alkatrészek újrafelhasználása – felni

bicikli felni sörnyitó 2

Azt gondolom mindenki megérdemel egy új esélyt az életben, még az elhasznált bicikli alkatrészek is. Nekem például rengeteg gyűlik minden alkatrészből, ezek egy része akár újra biciklire kerülhet ha úgy adódik, de vannak olyan darabok amiket már a klasszikus módon – tehát biciklibe építve – nem fogok újra használni. Az ilyen elhasznált alkatrészek egy része akár új életet kezdhet, összegyűjtöttem pár ötletet amiből lehet meríteni ha barkácsolni támad kedved. Vannak olyan dolgok amiket még akár használni is lehet, de persze van ami csak dísz.

Sörnyitó

Azt mondják hogy az egész világ sörnyitó, csak valamit másra is lehet használni… Nem tudom így van-e, de az tény hogy bicikli felniből lehet sörnyitót készíteni.

Az elkészítése szerintem nem igényel túl sok magyarázatot, egy kis kézi fűrésszel és egy reszelővel esnék neki.
Pár további kép és az ötlet forrása ide kattintva érhető el.

Lámpa

Klasszikus ötlet, szerintem sokaknak eszébe jut. Azért nem mindegy milyen környezetbe helyezed, de van olyan szoba ahol jól nézhet ki egy ilyen. Az elkészítés se egy agysebészet, ha be tudsz kötni egy villanykörte foglalatot, akkor valószínűleg menni fog. Azért arra gondolj, hogy a fém alkatrészek vezetik az áramot 🙂 Szóval csak óvatosan ha ilyen lámpa építésébe fogsz!

Ez a két lámpa innen és innen származik, de rengeteg példát találsz még ha magadnak készítenéd.

Nem csak csillár jellegű lámpát lehet építeni, akár egy asztali álló lámpa is megoldható ha van mellé még pár “vackod” amivel ki tudod egészíteni. Ilyen például ez a lámpa, szerintem ez mutatós.

Ez a konkrét példány innen származik.

Bútor

Asztal, szék, fából vaskarika 🙂

A képek innen származnak.

Vállfa

Na ez újra egy hasznos dolog a listán, ráadásul 1 felniből több is kijön. Akasztónak meg ott a küllő, csak meg kell hajtogatni és kész is. A levágott felni végekre ha dobsz valami gumi darabot, akkor talán a ruháid is egyben maradnak ha ilyet használsz. Talán.

A vállfás ötletek innen és innen származnak.

Dísz

Na ez egy eléggé szerteágazó felhasználási mód, elég sok dologra lehet rámondani hogy “dísz” (helló modern művészet!). Például csak felrakod a falra és képeket aggatsz rá, vagy valami szép fűzéssel befűzöd és máris jól néz ki. Számtalan lehetőség van, csak el kell kezdeni kombinálni, ezek a dolgok megtalálják a helyüket ha elég kreatív vagy 😀

Ezeket a képeket itt és itt találtam.

Szerintem még rengeteg más lehetőség van, lassan annyit nézegetem ezeket hogy kedvem támadt csinálni valamit 🙂