Mucikli blog – a biciklis blog

Thule Pack ‘n Pedal Tour csomagtartó

Talán nem csak nekem ismerős a probléma, amikor kellene egy csomagtartó a biciklire, de az adott bicikli teljesen alkalmatlan a csomagtartó felszerelésére. Erre a problémára jelent megoldást a Thule univerzális csomagtartója amit lényegében bármilyen biciklire fel lehet szerelni. Azt szoktam mondani hogy az univerzális termékek ugyan mindenre jók, de valójában semmire se igazán. Itt talán most azt mondanám, hogy ez egy kivételes termék amire ez csak nagyon minimálisan igaz, nagyon kevés az a hátrányos tulajdonság amit fel tudnék sorolni a temék árától eltekintve 🙂

Thule Pack’n Pedal doboz

Szóval hogy mitől is lesz annyira univerzális ez a csomagtartó?

A legfontosabb, hogy a rögzítéshez a vázon vagy a villán nem szükséges semmilyen rögzítő szem, mivel pántokkal rögzül. Persze itt felmerül az is hogy vázon vagy villán? Igen, jól sejted, fel lehet rakni előre és hátra is. Ennél univerzálisabb már nem is lehetne talán. Ezt a sokoldalú felhasználást az teszi lehetővé, hogy a hátsó vagy első villa szögéhez egy kihajtható mechanizmussal illeszkedik, a csomagban az ehhez szükséges hosszabb és rövidebb távtartókat is adnak.

A doboz tartalma

Thule Pack’n Pedal tartozékok

Igazán figyelmes a gyártó, mindent ad ami a felszereléshez szükséges. Kapsz egy kis füzet amiben az instrukciók vannak (teljesen felesleges mert egyértelmű), illetve 2 imbuszkulcsot, valamint egy speciális szerszámot. Igazából ez a kis kék kulcsocska az egyetlen magyarázatra szoruló részlete a tartozékoknak. Ahogy említettem a csomagtartó pántokkal rögzül a vázhoz vagy a villához, ezeket a pántokat egy racsnis szerkezettel lehet meghúzni egy imbuszkulcs segítségével. A kis furcsa eszköz a racsnik nyitásához kell amikor le akarod szedni a csomagtartót. Igazából egy vékony csavarhúzó is megtenné, de jó hogy adnak hozzá ilyet is. A fel és leszerelés szerintem bárkinek megy, de ha nem, akkor ez a videó szerintem minden kérdést megválaszol.

Amúgy ez a csomagtartó két változatban készül.: Thule Pack ‘n Pedal Tour Rack és Thule Pack ‘n Pedal Sport Rack. Nekem a Sport verzió van, a kettő lényegében a felső tartó elemben különbözik. Jelenleg a Thule oldala szerint nálunk nem elérhető a termék, valójában igen. Szóval a cikk írásának pillanatában ez egy 404-es oldal, de ez lenne a sport verzió gyártói oldala. A két verzió közötti fontos különbség, hogy a csak a Tour verzióra rakható fel a külön megvásárolható oldalsó tartó, így ha olyan táskát szeretnél rögzíteni a bringádra ami 3 részes, vagy két különálló oldalra felcsatolható, akkor a Tour változatot vedd a kiegészítő tartóval.

Thule Pack’n Pedal sport első villára

A saját biciklimen előre szereltem fel, így a 29-es monti is tökéletesen alkalmas lesz 2-3 napos túrákhoz, a csomagtartó tetejére 25 kg súlyt tehetek. Mielőtt megvettem, felmerült bennem a nyeregcsőre rögzíthető csomagtartó is mint opció, de ezekre általában 10 kg súly tehető csak, illetve van már vele rossz tapasztalatom is, a valóságban rázós úton a 10 kg is sok rá. A másik fontos szempont még, hogy a nyeregcsőre rögzíthető változat a nagy erőkar miatt feleslegesen terheli a vázat, ez a csomagtartó így a villán semmilyen problémát nem fog okozni.