Mucikli blog – a biciklis blog

Túlélési tanácsadó görgőzéshez

Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem a görgős edzéseket a bringások nagy része a háta közepére se kívánja. Megvallom, én is így vagyok ezzel. Az egyetlen dolog amiért csinálom, az az hogy a görgőzés még egy egészen picikét mindig jobb mint a semmi (de tényleg csak kicsit). Így télen mire végzek a munkával és elindulhatnék tekerni, addigra sötét van, meg persze hideg is. Ezeket túl lehet ugyan élni, de nem kívánom minden nap. Gondoltam megosztom veletek hogy nekem milyen trükkök váltak be eddig.

Görgős edzés

Kösd össze valami jó élménnyel. Nekem bejött, hogy sorozatot vagy filmet ilyenkor télen csak görgőzés közben nézek. Ha érdekel hogy mi van a sorozat következő részében, akkor bizony kénytelen vagyok elővenni a görgőt és edzés közben azt bambulom. Persze ehhez az is kell, hogy olyan helyen tudd művelni ezt a sportot, hogy ráláss a tévére vagy monitorra. További előnye ennek, hogy a sorozat ütemet tud adni hozzá, kb 20 perces egy rész, így tudod hogy hol tartasz. Ha nagyon érdekes a sorozat, akkor a “najó csak még egy rész” azt jelenti hogy újabb 20 percet töltesz a bringán.
Ugyanez működhet zenével is persze, ha zavar a görgő hangja akkor fülhallgatót is használhatsz, de mivel jó esetben izzadni fogsz, ezért valami sportoláshoz optimalizált darabot válassz.

Motiváld magad. Sokat segít ha néha megnézel valamit ami motiváló, például néha visszatér nálam a kenyérpirítós sztori, vagy ott az olimpia watt mérős videó. Sokat lehetne még sorolni, de szerintem ha megnézed mit tud az elit, akkor abból motivációt tudsz meríteni és valahogy felpattansz arra a görgőre.
Szintén jó motiváció a TúróRudi vagy bármi más finom falat amit csak az edzés végén engedsz meg magadnak. A kutyáknál is beválik ez a fajta kondicionálási módszer, magadon is kipróbálhatod 😀

Felejts el a kifogásokat. 🙂 Ez persze egyszerűen hangzik, nekem is van mindig valami jobb dolgom. Megtanultam felismerni magamban amikor csak a kifogást keresem, csak fel ne kelljen ülni a görgőre, innentől már csak egy lépés azt mondani magadnak hogy felejtsd el a kifogást.

Próbálj olyan gyakorlatokat csinálni amiket odakint nem csinálsz. Én például odakint nem veszem rá magamat hogy 1 lábbal tekerjek, örülök hogy mehetek és beszippant a bringázás öröme. Ugyanez nem igaz akkor ha görgőzök és sokkal szívesebben “pazarlom” arra az időmet hogy tekerjek 1 lábbal, vagy más módon fejlesszem a tekerés technikámat. Próbáld kihasználni az időt hasznosan, tanulj meg körkörösen tekerni ha már úgyis benti tevékenységre kényszerültél.

Ne tedd el a görgőt. Ha az orrod előtt van és egy sarokból figyel téged, akkor hamarabb eszedbe jut. Ha berakod egy szekrénybe, akkor hajlamos vagy “elfelejteni” hogy ott van. Inkább átesek rajta, és még egy kifogási lehetőséggel kevesebb, hogy már elő se kell szedni.

Hát ennyi lenne, nekem ezek segítenek. Mondjuk én még annyival kiegészítem, hogy szerencsés helyzetben vagyok, munka után a munkahelyemen tudom ezt a tevékenységet végezni, így senkit nem zavarok azzal hogy hangos. Mert hát akármilyen menő görgőd is van, valamennyi hangja lesz. Ezen azért egy szőnyeg sokat segít, meg az is ha ezt a mellékhatást elengeded szépen és nem veszel róla tudomást a céljaid érdekében.

Ha van valami javaslatod ami Neked segített, ne tartsd vissza, kommentben várom 😉

Azért arra még kíváncsi lennék hogy hányan szeretnek ténylegesen görgőzni, de úgy őszintén.

Szeretsz görgőzni

Eredmény

 Betöltés ...